jun 062017
 

Speerpunten van de CSR 2017 – 2018

KVO’s optimaliseren

De CSR gaat zich er voor inzetten de KVO’s aankomend schooljaar een flinke stap te laten zetten. Dit schooljaar is hier al enorm aan gewerkt, dankzij het initiatiefvoorstel van de CSR om een KV-coach te formaliseren/faciliteren. Deze coach zal zich bezig houden met het voorbereiden en begeleiden van KVO’s om op deze manier een gestructureerde organisatie te creëren waarin meer begeleiding en zekerheid is over hoe deze KVO’s in zijn werking gaan. De CSR zal zicht houden op het verloopt. Indien nodig zullen er actie worden ondernomen, zodra duidelijk is wat er gedaan kan worden.

Studententevredenheid in het algemeen

Studententevredenheid is een belangrijk onderdeel van de bezigheden van de SR’s en van de CSR. Dit schooljaar zijn er op alle colleges studententevredenheidsonderzoeken geweest en en hier zijn een aantal verbeterpunten uitgekomen. Door deze verbeterpunten te bespreken worden er verbeterplannen opgesteld die op een bepaald punt weer geëvalueerd zullen worden. Door dit gestructureerd en centraal te doen denken wij allemaal mee om zo eventuele problemen uit het plan te halen. Belangrijkste voorwaarde is dat het plan ook echt een meerwaarde moet hebben voor de studenten.

De docent motiveert

Natuurlijk is een van de belangrijkste onderdelen van de opleiding de docent zelf. Maar dit moeten wel docenten zijn die studenten ook echt motiveren om het maximale uit zichzelf te halen. Om dit te bewerkstelligen zullen wij kijken hoe de pilot lesevaluatie op MBO College Hilversum en MBO College Amstelland is uitgepakt. Dit is een methode voor docenten om door middel van een vragenlijst ingevuld door studenten inzicht te krijgen in wat zijn of haar studenten vinden wat de docent kan verbeteren. Onder andere aan de hand van wat er uit deze pilot komt zal de CSR plannen maken om dit verbeterpunt vorm te gaan geven.

Meer aandacht voor BPV

Elk CSR-lid wordt gekoppeld aan de BPV-contactpersoon van hun MBO College. De verbeterplannen op dit gebied worden op deze manier samen gedragen.

mei 302017
 

Lars Bastmeijer zal Terence Verhagen opvolgen in de functie voorzitter Centrale Studentenraad ROCvA – ROCvF

Lars: geregeld hoor je de quote afscheid nemen bestaat niet, gelukkig is dat dit jaar ook weer zo. Ik neem geen afscheid van de Studentenraad, maar ik zeg hallo tegen het voorzitterschap van ROCvA-ROCvF. Hier ga ik mijzelf het komende jaar 100% voor inzetten. Ik kijk uit naar dit jaar en alle zaken die op mijn pad zullen komen. Natuurlijk ben ik ook heel blij met iedereen die mij gesteund heeft om op deze positie te komen.

 

Lars Bastmeijer

Terence Verhagen

nov 152015
 
Het was een extra speciale installatie van de Centrale Studentenraad woensdag 4 november bij MBO College Amstelland. De Centrale Studentenraad is vanaf dit schooljaar vertegenwoordigd door zowel het ROC van Amsterdam als het ROC van Flevoland. De 21 leden werden officieel geïnstalleerd door Ronald Wilcke, lid Raad van Bestuur.
“Het bestuur heeft maatjes nodig”, zegt Ronald. “Geen types die het overal mee eens zijn maar die durven tegen te spreken vanuit het belang van de student. Blijf dus kritisch”, is het advies van Ronald. “Want daar heeft de bestuurder het beste maatje aan. Samen strijden we voor goed onderwijs wat je opleidt tot een succesvol medewerker of een succesvolle student in een vervolgopleiding.”
De motivatie van de studenten is duidelijk; allemaal willen zij studenten een stem geven en hun leeromgeving verbeteren. Zo wil Chantal van Sloten iets aan problemen met de roosters doen. Marciano Spoor wil de kloof tussen opleidingsmanagers en studenten verkleinen.
De studenten van de CSR 2015 – 2016:
Terence Verhagen – Voorzitter CSR – MBO College Amstelland
Jake Richardson – secretaris – MBO College Zuidoost
Marijn van der Maat – Penningmeester – MBO College Zuidoost
Niels van der Hoorn – MBO College Hilversum
Mathijs van Heusden – MBO College Hilversum
Jorrit van Dieren – MBO College Hilversum
Frank Kouwenhoven – MBO College Almere
Chantal van Sloten – MBO College Almere
Marchano Spoor – MBO College Airport
Stefan van Es – MBO College Airport
Mitchell Grooters – MBO College Airport
Tijn bakker – MBO College Amstelland
Xuee Lont – MBO College Centrum
Chantal Stam – MBO College Centrum
Aroua El Khamlichi – MBO College Noord
Marko Jovanovic – MBO College Noord
Gheranimo Symor – MBO College West
Hanan Smaisim –  MBO College West
Fatima Verkade – MBO College Westpoort
Asmae El Quath – MBO College Westpoort

Johann van de Burgh – MBO College Zuid

Installatie Centrale Studentenraad ROCvA & ROCvF

 Alle berichten, Centrale Studentenraad  Reacties uitgeschakeld voor Installatie Centrale Studentenraad ROCvA & ROCvF
nov 032015
 

Het is weer tijd voor de jaarlijkse installatie van de Centrale Studentenraad.

Dit jaar zal de Centrale Studentenraad van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland samenvoegen en zal de Centrale Studentenraad in zijn totaliteit 11 colleges vertegenwoordigen.

De installatie zal plaatsvinden op 4 november vanaf 15:00 op College Amstelland te Amstelveen.

GROEPSFOTO CSR 2015-2016 (1)

 

 

 

apr 012015
 

Beste genodigde,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de Conferentie Studentenraden ROC van Amsterdam.

Dit evenement organiseren wij met veel plezier voor het 2e jaar.

Wij proberen hiermee saamhorigheid, educatie en informatie over te brengen door middel van workshops en gast sprekers, waaronder Edo de Jaeger.

Het evenement zal plaatsvinden op woensdag 22 april te MBO College Noord,

Gare du Nord 13, 1022 LD, Amsterdam.

Programma Conferentie

11.30 Aanvang​

12.00 Lunch

13.00 Opening dagvoorzitter

13.15 Eerste workshop ronde

14.15 Tweede workshop ronde

15.15 Derde workshop ronde

16.15 Gastspreker

17.00 Afsluiting met aansluitende borrel

Hoe meldt u zich aan?

U kunt zich via de onderstaande link aanmelden, hier vindt u ook verdere informatie met betreft de workshops.

Klik hier om uw aan te melden voor de conferentie.

Mochten er nog vragen betreft de conferentie zijn dan kunt u zich wenden tot Marijn van Der Maat te bereiken via m.vandermaat@rocva.nl

Wij hopen dat u aanwezig zal zijn en maken er zeker een mooie middag van.

Met vriendelijke groet,

De Centrale Studentenraad van het ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Fraijlemaborg 141, 1102 CV Amsterdam

Postbus 2584, 1000 CN Amsterdam

E   CSR@rocva.nl

W www.rocva.nl/studentenraad

jan 312015
 

Aan alle studenten van ROC van Amsterdam

 

Beste studenten,

Voor schooljaar 2015-2016 komen er vier functies vrij in het dagelijks bestuur van de Centrale Studentenraad. Naast bekendheid op deze site (www.rocva.nl/studentenraad) zullen alle studenten van ROC van Amsterdam dit bericht ontvangen via hun rocva-studenten-account, zodat zij direct hierop kunnen reageren. Het is de bedoeling dat de nieuwe DB-leden vanaf week 10 worden ingewerkt door de scheidende leden.

Om welke functies gaat het?

De volgende functie komen beschikbaar voor het school jaar 2015-2016:

  • Voorzitter
  • Vicevoorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester

Hoe kom je in aanmerking voor een functie?

De sollicitatiecommissie wil graag weten waarom jij bepaalde functie ambieert. Daarom willen wij het volgende van jou ontvangen:

  • Een motivatiebrief
  • Curriculum Vitae

Waar stuur ik deze gegevens naar toe?

CSR@rocva.nl

Vervolg stappen!

Wanneer we jouw gegevens hebben ontvangen willen we graag met je in gesprek. Je wordt persoonlijk door de secretaris benaderd om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek nemen we je motivatiebrief door en stellen je aan de hand daarvan een aantal vragen.

Met vriendelijke groet,

Nick Antwerpen, voorzitter Centrale Studentenraad

dec 272014
 

Met vreugde kan ik zeggen dat dit jaar het eerstejaarsproject ‘Breaking News’ een groot succes was voor zowel de school als de SR. Voor het eerst zijn wij erin geslaagd een project voor vrijwel alle eerstejaars leerlingen te kunnen realiseren. Met samenwerking van : Lidy de Jager, Michaela Schulte, Mario Salsa , Emin Kecceci en de gehele SR. Hebben wij een poging gedaan de samenhorigheid van de school te verbeteren door uit elke opleiding een leerling te nemen en daarmee een groep samen te stellen.

Wij als SR hadden tijdens het eindfeest van het project een kerststal opgezet waar mensen in ruil voor een enquête een oliebol konden krijgen. Hiermee hebben wij met  succes een groot aantal enquêtes binnengehaald die wij met name gaan gebruiken om de bekendheid van de SR de optimaliseren.

Graag Wensen wij namens het gehele SR iedereen prachtige dagen toe en een gelukkig 2015!

foto-kerst-amstelland

dec 172014
 

De studentenraad van MBO College Zuidoost zamelt vandaag in de pauzes kerstwensen in van studenten. Uit al deze wensen zal een top tien worden samengesteld die zal worden gepresenteerd aan de directie. Op dit moment scoort ‘ik wens een goedkopere kantine’ hoog. De kerstwensenactie wordt gehouden in navolging van de Valentijnsactie die de studentenraden van ROCvA en ROCvF-breed inzetten. Een goed gevolg van deze Valentijnsactie was dat de aanschaf van een nieuw schoolpasje bij verlies goedkoper werden​.   

Kerstwens%20Studentenraad

Op de foto: studentenraadleden van MBO College Zuidoost. Van links naar rechts: Chaima, Mouad, Jake en Charmaima. 

 

 

nov 062014
 

Op woensdag 5 november heerst er een uit​gelaten sfeer in de Congreszaal van MBO College Hilversum. Daar vindt namelijk de installatie plaats van de leden van de nieuwe ROCvA Centrale Studentenraad. De studenten hebben er, net als hun coaches én onze voorzitter van de Raad van Bestuur Edo de Jaeger,           veel  zin in! De middag wordt geopend met een toespraak van Edo de Jaeger.

 

Samenvatting speech Edo de Jaeger

‘Edo: onze onderwijsinstelling bestaat uit studenten en medewerkers. Natuurlijk moeten deze groepen ​vertegenwoordigd worden,Nick_Edo_CSR zodat het beleid dat we maken goed aansluit. Er gaat veel goed, maar de zaken die niet goed gaan, moeten we wel signaleren. Op deze manier kunnen we gezamenlijk actie ondernemen. De studentenraad is hiervoor een handig instrument. Zo kwam de studentenraad erachter dat veel boeken die op de boekenlijsten staan niet worden gebruikt. De regeling ‘Boek niet gebruikt? Geld terug!’ is nu van kracht en alle eer hiervoor komt toe aan de vorige CSR. We zijn trots op onze studentenraad! Vorig jaar is er een zeer succesvolle Studentenraad Conferentie georganiseerd met goede sprekers en een enorme opkomst. Ik verheug me op de samenwerking met jullie allemaal. Wees maar kritisch op ons – management en bestuur!’

En dit zijn wij​!

Dan volgt de installatie. Elk nieuw lid krijgt de kans zich kort voor te stellen voordat hij of zij een button krijgt opgespeld door Edo CSR_nov_2014de Jaeger. Met het opspelden is elk lid officieel geïnstalleerd. Elk college stelt één of meer leden voor. De leden zijn stuk voor stuk enthousiast en willen zich allemaal goed inzetten voor hun medestudenten.

​ROCvA Centrale Studentenraadsleden:

Nick Antwerpen – voorzitter  (Aviations Operations – MBO College Airport)

Niels van der​ Hoorn – vice-voorzitter (Juridisch Medewerker – MBO College Hilversum)

Xuee Lont – penningmeester (Horeca, Bakker en Facilitair – MBO College Centrum)

Alexander Sölkner – secretaris (MER Sprint – MBO College Hilversum)

Sakiena Meliani (Onderwijsassistent – MBO College Amstelland)

Terence Verhagen (Marketingmedewerker – MBO College Amstelland)

Thom Klarenbeek (Hotelmanagement – MBO College Centrum)

Ries Wieten (Luchtvrachtmedewerker – MBO College Amstelland)

Matthijs van Heusden – (jr. Accountmanager – MBO College Hilversum)

Duygu Eski – (Juridisch Medewerker – MBO College Hilversum)

Aroua el Khamlichi – (Bouwkunde – MBO College Noord)

Fatima Razzak​ – (Filiaalmanager Detailhandel – MBO College Westpoort)

Jeroen Langelaar – (Maatschappelijke Zorg – MBO College West)

Gheranimo Symor – (Onderwijsassistent – MBO College West)

Marijn van der Maat – ICT (MBO College Zuidoost)

Jake Richardson – (ICT – MBO College Zuidoost)

Joel Gonzales – (Juridisch Medewerker – MBO College Zuid)

Letica Monsengo – (Dans – MBO College Zuid)

Er wordt door Nick Antwerpen en Niels van der Hoorn een toelichting gegeven op de plannen voor het komend jaar. Hierover binnenkort meer.